- 2018. október 11., 12:00
A telefon egy kis ízelítőt ad abból is, hogy mit várhatunk jövőre az S10-től.
Hirdetés

A Samsung Galaxy A9 a koreai gyártó első olyan telefonja, amelynek hátlapjára négy kamera került. A mobil üzletág vezetője, DJ Koh már korábban jelezte, hogy a jövőben az új technológiák nem feltétlenül a csúcskategóriás készülékekben jelennek meg először; az A9 ékes bizonyítéka annak, hogy ez nem ígérgetés volt csupán.

A Samsung Galaxy A9 fő kamerája 24 MP-es, két segéd objektív pedig gyakorlatilag a zoom funkciót helyettesíti: az egyik 10 MP-es felbontás mellett 2×-es nagyítást kínál, a másik pedig 8 MP-t és nagylátószöget, 120 fokos lefedettséggel. A fő kamera F1.7-es fényerővel rendelkezik, a kategóriában a másik két objektív F2.4-es értéke viszont csak átlagosnak mondható. Ha minden igaz, akkor ilyesmi rendszer kerülhet jövőre a Galaxy S10-re is. A rendszer negyedik eleme az 5 MP-es szenzor, amelynek adatait pedig akkor használja a mobil, ha bokeh hatást kell szimulálnia. A rendszer elég bonyolult, de az elektronika minden bizonnyal jól kezeli a különböző felbontású szenzorokat, és nem kell majd aggódnunk például amiatt, hogy mindig más és más felbontású lesz az elkészített fotó. A négy hátlapi kamerát, ötödikként, az előlapi modul szintén 24 MP-es felbontással egészíti ki.

A készülék dizájnban minimális ráncfelvarrást kapott, de továbbra is fém-üveg jellemzi. A kamerák a hátlapon egymás alatt helyezkednek el, a bal felső sarokban – az ujjlenyomat-olvasó pedig középre került. Az előlapon természetesen nincsenek gombok, a 18,5:9-es képarányú OLED-kijelző gyakorlatilag az egész felületet elfoglalja. A Samsung szerencsére továbbra sem gondolkodik belógó szenzorsávban. Az OLED 6,3 colos, azonban a koreai gyártó csúcskészülékeihez képest alacsonyabb, 1080×2220 pixeles felbontást nyújt.

Hogy a mobilt a vállalat a középkategóriába szánja, azt leginkább a rendszerchip alapján lehet tudni, amely egy Snapdragon 660-as (nyolc darab Kryo maggal). RAM viszont bőségesen van, 6 vagy 8 GB-ot kapunk a 128 GB-os belső tárhely mellé. A Samsung Galaxy A9 akkumulátorára sem lehet panasz, 3800 mAh-s kapacitásával a telep majdnem annyit „tud”, mint a jelenlegi zászlóshajó, a Note 9. A telefon csatlakozója, bár Type-C, sajnos csak USB 2.0-s, így az adatátvitel számítógépre vagy számíţógépről nem lesz túl gyors.

Operációs rendszernek az Android 8.0-t kapjuk, amelyre a Samsung ezúttal is ráhúzta saját kezelőfelületét. A mobil a hazai boltokban november közepétől lesz megvásárolható, ára várhatóan 200 ezer forint lesz.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. március 25., 14:00
2020. március 27., 06:00
2020. február 10., 08:00
Hozzászólások