- 2018. november 19., 16:00
A vállalat a belógó szenzorsáv helyett inkább lézerrel vág apró lyukat a kamera számára.
Hirdetés

A Samsung Galaxy S10 megjelenéséig még hónapok vannak hátra, azonban ahogyan az lenni szokott, az információk már folyamatosan szivárognak a telefonról. Az egyik legjobb dolog, amit tudni lehet a mobilokról, az az, hogy a Samsung belógó szenzorsávot nem fog használni, mégis megoldja majd azt, hogy a kijelző „faltól falig” érjen. Ez az Infinity-O kiejlző segítségével lehetséges, amely egy olyan, a teljes előlapot elfoglaló panel, amelybe mindössze egyetlen apró lyukat vágnak, hogy az előlapi kamera kilásson.

Habár eddig abban is reménykedhettünk, hogy a kamera és a szenzorok a panel mögé kerülnek, a technológia egyelőre úgy tűnik, nem elég fejlett ahhoz, hogy ez a konfiguráció megvalósulhasson. A legnagyobb gondot szinte biztosan az okozza, hogy az OLED-panel relatív kevés fényt enged át ahhoz, hogy az előlapi kamerával megfelelő minőségű képek készülhessenek.

Ez persze azt is jelenti, hogy a képen mindig lesz egy lyuk; de a Samsung nyilván átalakítja majd a szoftvert úgy, hogy ez ne okozzon használat közben túl sok problémát.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00