- 2019. január 7., 15:00
Ahogyan arra számítani lehetett, a Samsung tényleg mindent megtesz, hogy visszanyerje a vásárlóit.
Hirdetés

A Samsung nincs könnyű helyzetben, a vállalat a prémium termékek piacán elveszítette vezető szerepét; éppen ezért nem meglepő, hogy a gyártó olyan lépéseket is bevállal, amelyekre korábban nem mertünk volna nagyobb összeggel fogadni. Például azt sem vártuk volna, hogy a Bixby digitális személyi asszisztens mellé a Samsung nemcsak, hogy egy, hanem rögtön kettő alternatív szolgáltatást is bevezet. Márpedig a dolog megtörténik: a 2019-es okostévék Google Assistant és Amazon Alexa támogatással érekznek.

Azért van egy kis csavar a dologban, mert a tévék nem natív támogatást nyújtanak, hanem csak arra képesek, hogy a külső eszközről érkező Assistant és Alexa parancsokat feldolgozzák. Ha közvetlenül a tévéhez szeretnénk beszélni, akkor egyelőre még mindig a Bixby marad az egyetlen megoldás, de már az is valami, hogy a vállalat részben nyitott. Kérdés, hogy ez a "kecske is és káposzta is" hozzáállás vajon elég lesz-e ahhoz, hogy a vásárolók megint Samsung tévéket vásároljanak.

A hangutasítások segítségével - mint más gyártók termékeinél - csatornaváltásra, bemenet kiválasztására, a tévé ki- és bekapcsolására valamint a hangerő változtatására biztosan lesz lehetőség, azt viszont még nem tudni, hogy a digitális személyi asszisztens a tévén futó appokhoz is kap-e hozzáférést vagy sem. A tévék megjelenésre az év első negyedének végén várható, legkésőbb akkor kiderül majd minden fontos kérdés.

Címkék