- 2019. február 1., 12:00
Mark Zuckerberg elmondta, hogy valóban tervbe van véve az integráció, de a folyamat nem lesz gyors.
Hirdetés

A hét elején írtunk arról, hogy a Facebook szeretné kicsit szorosabbra fűzni a szálakat a Messenger, a WhatsApp és az Instagram között; a lényeg az, hogy mivel mindhárom platform alkalmas üzenetek küldésére, a vállalat a háttérrendszerek összehangolásával átjárhatóságot biztosítana közöttük. Vagyis lehetne üzenetet küldeni Messengerből Instagramra vagy WhatsAppra, és így tovább.

Mark Zuckerberg egy telekonferencián megerősítette, hogy ez egy lehetséges forgatókönyv (szavai alapján a Facebook mérlegeli a lehetőséget, vagyis semmi sem eldöntött, de azért mind tudjuk, hogy ez valójában mit jelent), azonban azt is elmondta, hogy a dologra ebben az évben még biztosan nem kell számítani. Zuckerberg egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy bármi is fog kisülni ebből a dologból, azt biztos, hogy nem fog elkészülni 2020 előtt, vagy még akkorra sem.

Az még mindig nem tiszta, hogy a Facebooknak pontosan milyen előnye származna az integrációból; felhasználókat nem tud nyerni a vállalat, mert eleve minden felhasználó az övé. Viszont a biztonságot növelheti, ha a végpontok közötti titkosítás nemcsak az alkalmazásokon belül, hanem azok között is működik majd. Ez a felhasználóknak kedvező fejlesztés, mert azt jelenti, hogy még a Facebook sem fog tudni betekinteni az üzenetváltások tartalmába.

Címkék