- 2019. február 24., 10:00
A telefonokon lévő Bixby gomb működése végre személyre szabható lesz. Egy picit.
Hirdetés

A Samsung is versenybe szállt a digitális személyi asszisztensek piacán saját megoldásával, a Bixbyvel, azonban egyelőre nem sikerült áttörést elérni, a Google Assistant és az Amazon Alexa is köröket ver rá. A felhasználók körében nem is túl népszerű, ezért sokan a Bixby aktiválására beépített gombot inkább valami másra szeretnék használni. Csakhogy azt nem lehet. A Samsung Galaxy S8/S9 és Note 8 esetében legalább a gomb letiltására volt mód, a Note 9-nél viszont csak annyit lehet variálni, hogy a Bixby szimpla vagy dupla nyomásra induljon-e el. A felhasználók viszont nem hagyták annyiban a dolgot, így a Samsung kénytelen volt feladni álláspontját – a letiltásra nyilván azért nem volt lehetőség, mert a Samsung így szerette volna elérni, hogy az emberek legalább valamilyen szinten használják az asszisztenst.

Nos, a gomb kikapcsolására továbbra sem lesz mód, arra azonban igen, hogy az új S10 modelleknél az „üresen” hagyott opcióra tetszőleges alkalmazást állítsunk be. Tehát ha a Bixby dupla nyomásra indul, akkor a szimpla nyomásra beállíthatjuk mondjuk a kamerát. Tény, hogy ez haladás, azonban ne feledjük, hogy a gombot a legtöbben azért utálják, mert nagyon könnyű véletlenül megnyomni.

Az tehát nem sokat segít a helyzeten, ha véletlen nyomásra nem a Bixby, hanem egy másik app indul el. Mondjuk érthető, hogy a Samsung miért nem szeretné még mindig engedélyezni a teljes tiltást, felhasználói oldalról azonban mégis szomorú, hogy még mindig itt tartunk…

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00