- 2019. február 25., 13:00
Az LG egyelőre nem gondolkodik a túl drága kihajtható kijelzőben, viszont a duplázás nincs ellenére.
Hirdetés

Nemcsak az Oppónál gondolkodnak úgy, hogy a kihajtható kijelzőnek egyelőre nincs értelme, hanem az LG-nél is. A vállalat ugyanakkor látja értelmét annak, ha nagyobb a hasznos felület, ezért a V50 ThinQ-hoz készített egy „felpattintható” extra kijelzőt. A kütyü neve a roppant fantáziadús (nem) Dual Screen lett, de ennél persze fontosabb, hogy mit tud nyújtani a kiegészítő.

Egy relatív nagy, 161×83×15,5 mm-es extráról van szó, amelybe a V50-et bele lehet pattintani. A keret rugalmas mozgatást tesz lehetővé, így a mobilt és a keretben lévő 6,2 colos panelt többféle helyzetben is használhatjuk, akár teljes összecsukásra is van lehetőség. A kijelző ugyanúgy OLED, mint a V50 ThinkQ-ban, viszont kisebb, 1080×2340 felbontást kínál – ami a gyakorlatban azért nem jelent hátrányt. Habár logikus lenne, az LG valamiért úgy döntött, hogy a kütyübe nem kell extra akku, vagyis ha használjuk, akkor fel kell készülni arra, hogy a V50 sokkal gyorsabban fog merülni. Főleg, hogy a kijelző vezeték nélküli megoldás segítségével kapja az adatokat, így még ezt az adaptert is el kell látni árammal.

Az viszont kérdés, hogy mit lehet kezdeni két kijelzővel. Egyelőre nem sokat; az tény, hogy ez a megoldás hátrányosabb a kihajtható panelekkel összevetve, mert két különálló felületről van szó, amelyeket nem lehet szabadon felosztani és/vagy kombinálni. Az LG többféle megoldást is mutatott – nyilván az alkalmazások párhuzamos futtatása alap, emellett pedig az tűnik még hasznosnak, ha a második panelt arra használjuk, hogy a játékoknál az legyen a kontroller.

Az LG Dual Screen ára egyelőre nem ismert, megjelenési időpontjáról pedig annyit tudni, hogy a kiegészítő a V50 ThinkQ-val egy időben fog piacra kerülni.

Címkék
Hozzászólások