- 2019. február 27., 10:00
A SanDisk pár héten belül piacra is dobja saját megoldását. A Micron tervei még nem ismertek.
Hirdetés

Tavaly ősszel még az 512 GB-os memóriakártyák is különlegesnek számítottak, most viszont küszöbön áll az 1 TB-os adattárolók piaci premierje is. A SanDisk és a Micron az MWC 2019-en mutatta be legújabb memóriakártyáit.

A SanDisk az Extreme sorozat bővítésével hozza el a hatalmas kapacitást, az UHS-I szabványt támogató kártya írásnál 160, olvasásnál pedig 90 MB/s-os tempót kínál. Ezzel a sebességgel mindenféle használatra tökéletesen megfelel az adattároló: nemcsak a 4K-s videók rögzítése megy flottul vele, hanem az alkalmazások is villámgyorsan indulnak. A SanDisk kártyáját áprilistól kereshetjük a boltokban, ára viszont elég borsos lesz: 450 dollár. Ez forintban, adókkal együtt 150 ezer forint feletti összeget sejtet.

A Micron szintén hozott egy 1 TB-os microSD-kártyát, azonban a cég egyelőre csak demózta az adattárolót; azt nem árulta el a gyártó, hogy mikortól és mennyiért lehet majd valóban megvenni az apróságot. A Micron memóriakártyája viszont összességében lomhábbnak ígérkezik: olvasásnál 100, írásnál pedig 95 MB adatot fog tudni megmozgatni másodpercenként.