- 2019. március 8., 12:00
A Meizu úgy gondolta, hogy gyártás előtt felméri, van-e igény a koncepcióra. Jól tette!
Hirdetés

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, a Meizu gondolt egy merészet, és elkészítette az első olyan telefont, amelyre egyetlen kimenet vagy csatlakozó sem került. A mobilt még tölteni is csak vezeték nélkül lehet, a hagyományos SIM-kártya helyett pedig elektronikus megoldást választott a gyártó. Sőt, még a hangszórókat is sikerült kiváltani, mégpedig úgy, hogy a hangot maga a kijelző adta volna. A Meizu vezetése azonban nem volt biztos benne, hogy a világ felkészült a telefonra, ezért mielőtt nagyobb tételben is gyártani kezdte (volna), megfuttatta a telefont egy közösségi finanszírozás keretein belül.

Az eredmény magáért beszél – csak nem úgy, ahogyan azt a Meizunál szerették volna. Az 1299 dolláros készülék persze eleve nagyon drága, de az, hogy a kitűzött, 100 ezer dolláros célnak még a felét sem sikerült összekalapozni, az több mint jelzésértékű. Ha gyorsan utánaszámolunk, akkor a cél eléréséhez mindössze 77 darab készüléket kellett volna tudni eladni, és még ez sem jött össze.

Mindez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Meizu teljesen lemondott volna a koncepcióról, azonban az látszik, hogy a dolog ebben a formában egyelőre nem életképes. A vezetés rögtön szerette volna tompítani a kudarcot, mondván hogy a gyártás sosem volt tervbe véve, és az egész csak egy jól kitalált marketing fogás volt – ennek azonban némileg ellentmond, hogy a közösségi finanszírozás projekteknél a kiíró (elvileg legalábbis) ígéretet tesz a gyártásra.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00