- 2019. április 2., 14:00
Richard Yu elárulta - többek között - azt is, hogy miért nincsen a telefonban 4K-s felvétel 60 fps mellett.
Hirdetés

Egy csúcstelefon tervezésekor a mérnököknek számos kihívással kell szembenézniük, így törvényszerű, hogy egyik vagy másik megoldás kiválasztásakor kompromisszumokat is kötnek. Ebből adódik is rögtön, hogy nincs olyan telefon, amely mindenben a legjobb lenne – a kérdés az, hogy mi az, amit egy-egy modell nem tud. A P30 Pro esetében az egyik legszembetűnőbb dolog az, hogy videókat lehet rögzíteni ugyan 4K-ban és 60 fps-sel is, de a kettő együtt nem megy. Pedig ennek elvileg teljesítménybeli akadálya nem szabadna, hogy legyen, a Kirin 980 elég erős ahhoz, hogy megbirkózzon a feladattal. Richard Yu elárulta, hogy a funkciót szándékosan hagyták ki, mivel jelenleg alig van olyan tévé az otthonokban, amivel a 4K-s felvételek minőségét ki lehetne használni; a vállalat inkább arra koncentrált, hogy a rendszert 1080p@60fps rögzítésre optimalizálja.

A másik érdekesség az, hogy bár az előlapi kamera 32 MP-es, automatikus fókusszal nem rendelkezik – ellentétben a legtöbb rivális gyártó csúcskészülékének előlapi kamerájával. Ez pedig két okból van így. Az egyik az, hogy a fix fókusz tökéletesen megfelel a feladatra, mert a szelfiket adott távolságból lövik a felhasználók, és fontos, hogy a háttér se legyen elmosódva. A másik dolog pedig az hogy az automatikus fókuszrendszer miatt a kamera több helyet igényelt volna, így a csepp alakú kivágást növelni kellett vola – ezt pedig a Huawei minden áron el szerette volna kerülni.

Richard Yu elárulta továbbá azt is, hogy az alsó keretet is szándékosan tartotta meg a vállalat; a mérnökök simán meg tudnák oldani az eltüntetését, de a tapasztalatok szerint a véletlen érintések számát egy ilyen megoldás drámai mértékben megnövelné.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00