- 2019. április 15., 10:00
A vállalat a legnépszerűbbnek számító Aspire sorozatot sem hagyta érintetlenül, igaz a frissítés nem látványos.
Hirdetés

Bevett szokás, hogy amikor új processzorgeneráció válik elérhetővé, akkor a gyártók frissítik a meglévő termékvonalakat is – ilyenkor általában nincs szó teljesen új koncepcióról, csupán arról, hogy az új hardver opciók mellett kisebb javításokat, változtatásokat végeznek el a mérnökök. Az Acer New York-i bemutatóján ugyan a játékra kihegyezett gépek voltak a középpontban, de azért az Aspire széria is frissül – mégpedig a fenti gondolatmenet tükrében.

Ennek alapján a 15,6 colos kijelzővel szerelt Aspire 7-es gépeknél a legnagyobb újdonság az, hogy most már opció a nyolcadik generációs Intel Core processzor, akár az i7-es modellekig, a GPU pedig a GeForce GTX szériából is érkezhet. A RAM továbbra is legfeljebb 16 GB lehet, a háttértár viszont – két 1 TB-os SSD RAID 0 tömbbe kötésével – 2 TB-os méretben is kérhető. Ennél a szériánál az ujjlenyomat-olvasó is alaptartozék.

Az Aspire 5 15,6 vagy 14 colos kijelzővel, nyolcadik generációs Core i7 processzorral és NVIDIA GeForce MX250 GPU-val vagy Raven Ridge APU-val kérhető, 16 GB RAM és 1 TB-os SSD társaságában. RAID opció nincs, viszont ha valakinek az ujjlenyomat-olvasóra szüksége van, akkor azt extraként kérheti.

Kijlező tekintetében a legszélesebb választékot az Aspire 3 széria nyújta, amely 17,3, 15,6 valamint 14 colos, Full HD felbontású LCD-vel is választható. Tekintettel arra, hogy az Aspire széria a költséghatékonyság előtérbe helyezésével készül, ez a külső jegyeken is látszik valamelyest. A teljesítménnyel viszont nem lesz gond, a csúcsot ugyanis az Aspire 3 gépeknél is nyolcadik generációs Intel Core i7 proceszor-NVIDIA GeForce MX250 GPU kombó vagy Raven Ridge APU jelentik, 16 GB RAM valamint SSD (plusz opcionálisan HDD) társaságában.

Az új konfigurációs lehetőségek nyártól lesznek elérhetők, pontos árakat az Acer későbbre ígért.

Címkék