- 2019. április 18., 11:00
Az teljesen biztos, hogy a terméknek nem lesz egyszerű dolga a Google és az Amazon megoldásai mellett.
Hirdetés

A Facebook egy olyan digitális személyi asszisztenst fejleszt, amely a tervek szerint a Portal videochat szolgáltatáson belül működik majd. A Portal már jelenleg is használ mesterséges intelligenciát, azonban jelenleg Amazon Alexa integrációjával működik. A Facebook nyilván szeretné lecserélni ezt egy saját verzióra, mert ezen keresztül megint egy újabb olyan megoldást vezethet be, amivel pontosabban tudja megismerni a felhasználók egyéni preferenciáját.

A Facebook azonban nemcsak a Portal számára fejleszti az asszisztenst, egy olyan univerzális megoldásban gondolkodik, amely más szolgáltatásokban is bevehető lesz. A Facebook számára nem teljesen ismeretlen a mesterséges intelligencia területe, a vállalat korábban már használt MI-t a felhasználókkal való kommunikációban; a Messengerben működő M-et viszont azóta kivezette a közösségi szolgáltató.

A hangasszisztensek piacát jelenleg a Google Assistant és az Amazon Alexa uralja, rajtuk kívül pedig jelen van még a Samsung és az Apple is saját termékekkel (de csak a futottak még kategóriában) – a Microsoft viszont már félig-meddig bedobta a törülközőt.

Címkék