- 2019. május 20., 09:10
A meglévő Huawei modellek tulajdonosainak viszont jelen állás szerint nem kell aggódnia, lesznek frissítések a telefonok
Hirdetés

A Google megerősítette, hogy a további értesítésig nem ad hozzáférést a Google-nek szolgáltatásaihoz, azonban a helyzet nem annyira drámai, mint ahogyan arra elsőre következtetni lehet ebből. A tiltás ugyanis főleg a jövőben megjelenő telefonokra vonatkozik; az új Huawei és Honor termékek a továbbiakban csak a nyílt forráskódú Android AOSP rendszert használhatják, nem kapnak Google Play Store hozzáférést és egyetlen Google alkalmazást sem lehet majd rájuk telepíteni.

A meglévő készülékeknél viszont nem eszik ennyire forrón a kását. Rendszerfrissítés nem lesz a meglévő telefonokra sem, azonban a Google megerősítette, hogy a biztonsági (rendszer)frissítéseket megkapják ezek a telefonok is a Play Store-on keresztül, és maradnak a Google appok és szolgáltatások is. Vagyis akinek Huawei telefonja van, annak nem kell attól tartania, hogy a készülékből egyik napról a másikra levélnehezék lesz.

A tiltás ezzel együtt komoly hátrányt jelent a Huawei számára, és nagyon valószínű, hogy amennyiben nem sikerül rá megoldást találni heteken belül, akkor 2020-ban biztosan nem lesz a vállalatból a világ legnagyobb telefongyártója. A Huawei egyébként most egy új Honor telefon premierjére készült éppen, a következő Huawei csúcstelefon, a Mate 30 októberben érkezne – egyelőre tejesen bizonytalan, hogy ezeknek a készülékeknek mi lesz a sorsa.

Hozzászólások