- 2019. május 23., 10:00
És ez tényleg fájni fog a kínai gyártónak, mert a saját chipjeit is át kell terveznie.
Hirdetés

Az egyelőre nem világos, hogy a 90 napos halasztás vonatkozik-e az ARM szellemi termékeinek licencelésére, de igazából a dolog lényegtelen: ha 90 nap múlva a Huawei elveszíti a jogot arra, hogy az ARM architektúrát használja, akkor az eléggé fájni fog a vállalatnak. A Huawei a csúcs- és felsőkategóriás telefonjaiba saját maga gyártja a rendszerchipeket, azonban a lapkák alapját az ARM technológiája jelenti; Cortex processzormagok és Mali GPU-k üzemelnek minden HiSilicon chipben.

Az ARM egyébként érdekes helyzetben van, mert nemcsak amerikai, hanem európai központja is van, ezért nem teljesen egyértelmű, hogy a tiltás miként vonatkozik rá. A vállalat most viszont közölte munkavállalóival, hogy további döntésig szintén leállítja az együttműködést a kínai mobilgyártóval, mert a termékekben amerikai eredetű technológiák is megtalálhatók.

Amennyiben ez az információ helyes, úgy a Huawei elég nagy bajba kerül; nemcsak a saját gyártást kell leállítania, hanem más gyártók termékeit sem fogja tudni megvásárolni. Persze van lehetőség arra, hogy a mérnökök egy teljesen új chipet fejlesszenek ki, de ez többéves feladat, így biztosan évekre padlóra küldené a Huaweit. A kínai gyártó egyelőre továbbra is azt kommunikálja a világ felé, hogy felkészült az amerikai beszállítók nélküli életre – hamarosan kiderül, hogy ebből mennyi igaz.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások