- 2019. július 8., 10:00
A WF-1000XM3 új, kettős zajszűrést használ a nemkívánatos hangok távoltartásához.
Hirdetés

A hallójáratba illeszkedő fülhallgatók kialakításukból adódóan eleve jól teljesítenek, ha a külső zajok kiszűréséről van szó, de természetesen aktív megoldással ezt a képességüket alaposan fel lehet turbózni. A Sony élen jár az aktív zajszűrést nyújtó megoldások fejlesztésével, és ez a legújabb kütyü, a bluetoothos WF-1000XM3 esetében is tetten érhető. A Sony ennél a készüléknél a Dual Noise Sensor technológiát alkalmazza, amely annyit tesz, hogy mindkét fülhallgatóra két mikrofon kerül: az egyik az elölről érkező, a másik a hátulról érkező hangokat érzékeli. A több adat mindig jó; a QN1e HD zajszűrő processzor így hatékonyabb munkát tud végezni. Az eredmény pedig az, hogy a külső hangok szinte teljesen megszűnnek létezni a zenehallgatás időtartamára. Az új chip hatékonyságával kapcsolatban a Sony elmondta, hogy a technológia a repülőgépek hajtóművének zaját is éppen úgy ki tudja szűrni, mint a közönséges utcai hangokat. Van viszont egy ún. „fülelés” üzemmód is, amikor a fülhallgató minden környezeti zajt beenged; ez a vezérlőpanel dupla érintésével aktiválható.

A fülhallgató a csúcskategóriában indul, így a QN1e HD chip mellé megkapta a DSEE HX technológiát is, ami a zenék felskálázásáért felel – a fülhallgató akár egy sima mp3 zenéből is képes nagy felbontású verziót generálni. A WF-1000XM3 prémium minőségét jelzi az is, hogy teljesen vezeték nélküli, vagyis még a két hangszóró között sem húzódik zsinór. A két egység most már ráadásul egyszerre kapja a jelet, nem pedig az eddig használt „balról jobbra” elv szerint. Az elektronika a Google Assistant szolgáltatást is támogatja. A fülhallgatók stabil pozícióját a dobozban lévő hibrid fülpárnák biztosítják.

A fülhallgató normál üzemmódban 8 órányi zenehallgatást biztosít, ha az aktív zajszűrést is használjuk, akkor viszont a rendelkezésre állási idő 6 órára csökken. Cserébe van gyorsöltés: a fülhallgatókat elég 10 percig tölteni ahhoz, hogy egy teljes filmhez elegendő (90 percnyi) üzemidőt kapjunk. A vezeték nélküli fülhallgatóknál megszokott módon a töltéshez a tokot tudjuk használni, amely ciklusonként három teljes feltöltéshez szükséges energiát biztosít.

A Sony WF-1000XM3 a tervek szerint augusztustól lesz megvásárolható, ára 100 ezer forint körül lesz.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. december 6., 18:00
2021. augusztus 9., 08:00