- 2019. augusztus 9., 08:00
A vállalat megpróbálta megindokolni, hogy miért nincsen jack csatlakozó a Note 10 pároson.
Hirdetés

A Samsung is beadta a derekát, és úgy döntött, hogy a Note 10-re és a Note 10+-ra nem szerel többé jack csatlakozót. Kár, mert a koreai gyártó volt az utolsó a nagy trióból (Apple-Huawei-Samsung), amely egészen mostanáig ragaszkodott a csatlakozó beépítéséhez. Az Apple 2017-ben, a Huawei 2018-ban döntött úgy, hogy száműzi ezt az apróságot a készülékeiről. Az indok hivatalosan a helyspórolás, az Apple esetében azonban valószínűleg közrejátszott az is, hogy a remények szerint így több vezeték nélküli füles fogy, ami extra bevétel a gyártónak.

A Samsung több olyan reklámot is készített, ami kifigurázta az Apple-t a jack csatlakozó eltűnése miatt – a Samsung most mégis meglépte ugyanezt. És gyorsan kiderült az is, hogy mi a hivatalos indok: helyspórolás, hogy változatosabb legyen a dolog. A Samsung azt állítja, hogy a csatlakozó eltüntetésével 100 mAh-val nőhetett az akku kapacitása, másrészt pedig a haptikus visszajelző rendszerből is nagyobb, fejlettebb fért be a borítás alá. Az érvek védhetők, azonban az erősen kérdéses, hogy a felhasználók számára ez vállalható kompromisszumot jelent-e.

A Samsung egyébként a telefon mellé olyan fülest ad majd, ami USB-C csatlakozóban végződik, aki pedig másik fülhallgatót szeretne használni a mobillal, annak egy USB-C-jack átalakítót is lesz a dobozban. Most már csak az a kérdés, hogy azokkal mi lesz, akik esetleg a Samsung Note 10-hez járó, egyébként remek fülest szeretnék más kütyüvel használni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00