- 2019. szeptember 25., 11:00
Nem kell sok, és meglesz az áhított milliárdos álomhatár. Szép teljesítmény, bár később jön a tervezettnél.
Hirdetés

A Microsoft Twitter üzenetben jelentette be, hogy a Windows 10 már több mint 900 millió készüléken fut. Tavaly szeptemberben ez a szám még csak 700 millió volt, idén márciusban pedig 800 millió. Vagyis egy év alatt 200 millió felhasználó váltott, korábban ilyen rövid időszak alatt ennyi ember sosem döntött a frissítés mellett. Ha a növekedés üteme nem lassul, akkor az 1 milliárdos határt jövő márciusban lépheti át a Windows 10. A Microsoft természetesen nemcsak a Windows 10-et használó számítógépeket tartja nyilván, hanem minden olyan kütyüt, amely a Windows 10 valamely verzióját futtatja (Xbox, Surface Hub, Hololens).

A Windows 10 iránt valószínűleg azért nőtt meg a kereslet az elmúlt időszakban, mert a Windows 7 támogatása a végéhez közeledik; jövő év elején lejár a konzumer verzió támogatása, így az otthoni felhasználók innentől kezdve biztonsági frissítésekre sem számíthatnak.

A Windows 10 kiadásakor egyébként a Microsoft azt szerette volna, hogy az 1 milliárd eszköz három éven belül meglegyen; a rendszer első verziója 2015. július 29-én jelent meg, tehát az áhított célt bő másfél éves késéssel fogja tudni behúzni a vállalat.

Címkék