- 2019. október 22., 11:00
A riválisokhoz hasonlóan a Samsung is kísérletezik, de még nem elég jók a tapasztalatok.
Hirdetés

Iparági források szerint a Samsung jövőre kicsiben kipróbálná, hogy mennyire válik be a gyakorlatban egy, a kijelző alá épített szelfikamera. A gyártókat ez a kérdés nagyon foglalkoztatja, hiszen ez az utolsó olyan alkatrész, amit el kellene tüntetni valahogyan a kijelzőről ahhoz, hogy a teljes előlapot az OLED-panel foglalhassa el. A Samsung egyelőre nincs meggyőződve arról, hogy elég jó minőséget lehet elérni – hiába jó az OLED átlátszósága, a pixelek megtörik a fényt, és ezzel képzajt és/vagy torzítást okozhatnak.

A Samsung ennek ellenére jövőre sorozatgyártásba küldi a panel alá beépíthető szenzort, és első körben havi 30 ezer darabot készít majd belőle. Nagy kérdés, hogy ez a darabszám mire lehet elég: a Samsung vagy valamilyen nagy volumenű tesztelésbe szeretne kezdeni, vagy egy olyan telefonba szánja a típust, amelyből biztos, hogy keveset fog gyártani. Az alacsony darabszám miatt a Galaxy Fold utódja jó jelöltnek tűnik – ha viszont azt vesszük alapul, hogy a Samsung abszolút csúcsmodellként tekint arra a telefonra, akkor kérdéses, hogy miért tenne bele olyan kamerát, amiről tudja, hogy nem elég jó a minősége.

A Galaxy Fold ellen szól továbbá az is, hogy a hasonló újításokat a dél-koreai vállalat az utóbbi években inkább az A szériában próbálta ki.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00