- 2020. január 14., 08:00
2020. január 14-től, vagyis a mai naptól megszűnt a Windows 7 terméktámogatása.
Hirdetés

A Windows 7 2009. október 22-én jelent meg, karrierjének tíz éve alatt pedig minden tekintetben a Microsoft legsikeresebb operációs rendszere lett. Persze az új változatok funkcionalitásban azért többet tudnak nála, de nem véletlen, hogy mind a mai napig nagyon széles felhasználói réteg döntött úgy, hogy nem cseréli le a jól bevált rendszerét.

Az operendszer a Windows Vista nyomán készült, de valójában a Windows XP-vel kellett, hogy versenyezzen; a Vista nem lopta be magát a felhasználók szívébe, ezért a Windows 7 feladata az volt, hogy váltásra késztesse azokat is, akik leragadtak a nyolc évvel korábban megjelent XP kiadásnál. A küldetés sikerült is – oly annyira, hogy a Windows 7 lett az új XP. Most ehhez ragaszkodnak körmük szakadtáig nagyon sokan. A Microsoft a Windows 8-cal és 8.1-gyel sem ért el kirobbanó sikert – és bár a 10-es változatra ma már azt mondhatjuk, hogy hasít, legfőbb ellenfelének még mindig a Windows 7 számít. A legfrissebb becslések szerint ma természetesen messze a Windows 10 a legnépszerűbb, az összes számítógép valamivel több mint felén (54,62%) fut ez a változat, de ma még a Windows 7-et is minden negyedik gépen meg lehet találni (26,64%).

A Windows 10 terméktámogatása a Microsoft jelenlegi termékfejlesztési stratégiája alapján nem jár le, az operációs rendszert folyamatos frissítéssel tartja karban a vállalat.

Címkék