- 2020. február 6., 12:00
A Microsoft egyszer már megpróbálta kivenni a rajzprogramot, most jöhet a második kör.
Hirdetés

A Windows 10 következő frissítése, amely várhatóan főleg hibajavításokat tartalmaz majd, új funkciókat nem, lehetővé fogja tenni a Paint és a WordPad teljes eltávolítását az operációs rendszerből. Előbbi 1985 óta, utóbbi 1995 óta a szoftver része.

A Microsoft egyszer már megpróbálkozott azzal, hogy a Paintet kiveszi a Windowsból, de a felhasználók tiltakozása miatt végül meghátrált a vállalat. A mostani lépés azt jelzi előre, hogy a Microsoft idővel megint megpróbálkozhat a teljes megszűntetéssel – első körben a Paint és a WordPad is csak eltávolítható lesz, de ezt később könnyen meg lehet fordítani úgy, hogy telepíteni kell őket. Innentől pedig csak egy lépés, hogy teljesen megszűnjön mindkettő. Sok vizet persze egyik alkalmazás sem zavar, a Microsoft valószínűleg inkább azért szeretné eltávolítani őket, hogy a fejlesztésükkel, karbantartásukkal minimálisan se kelljen foglalkozni.

E két alkalmazás mellett a Windows Media Player is csak opcionális kiegészítő egyébként, elég rég óta. Viszont a médialejátszó alapból sem aktív, ha valaki használni szeretné a programot, akkor telepítenie kell. A Windows következő frissítése 20H1 kódnéven, várhatóan áprilisban vagy májusban érkezik, a következő, új funkciókat is tartalmazó változat pedig (20H2) valamikor októberben vagy novemberben juthat el a számítógépekre.

Címkék
Hozzászólások