- 2020. május 5., 10:00
Persze eddig is szinte biztosra vehettük, hogy jönnek ezek a mobilok, de a Samsung máris megerősítette létezésüket.
Hirdetés

Ez annyiban szokatlan csak, hogy hónapokkal a hivatalos bemutató előtt legfeljebb kiszivárogtatott információk szoktak lenni arról, hogy egy-egy telefon valóban készül a gyártók boszorkánykonyhájában. Egyébként nem arról van szó, hogy a Samsung konkrétan bejelentette, hogy az év második felében piacra dobja majd a Note 20-at és a Galaxy Fold 2-t, hanem arról, hogy a vállalat első negyedéves pénzügyi jelentésben az is szerepelt, hogy mind a Note széria mind az összehajtható telefon széria (Fold) folytatódik a második félévben.

A Note 20-szal kapcsolatban ugyanakkor további érdekességek is érkeztek, immáron nem hivatalos csatornákon keresztül. A legfontosabbnak az tűnik, hogy a Samsung szakít a korábbi évek hagyományával és csak Exynos rendszerchippel fogja piacra dobni a telefont. A mobilba az Exynos 992 kerülhet, ami a Galaxy S20 szériában szolgálatot teljesítő 990-es chip némileg felturbózott utódja. A Samsung nem önszántából szakít a Qualcommal, hanem azért, mert a koronavírus járvány miatt a Snapdragon 865+ nem lesz kész időben. A dologban az az érdekes, hogy a Samsung és a Qualcomm közötti megállapodás értelmében ugyanakkor a dél-koreai gyártó elvileg nem értékesíthet telefont az USA-ban Exynoc SoC-vel. De persze elképzelhető, hogy a szerződés tartalmaz valamilyen kiskaput arra az esetre, ha a Qualcomm bármilyen oknál fogva nem tud időben szállítani. Szintén pletyka, hogy a telefonból „csak” két változat lesz: a normál és egy + verzió.

A kijelző képfrissítése várhatóan 120 Hz-re nő, a kamera rendszert pedig valószínűleg ezúttal is egy az egyben fogja átemelni a Samsung az S széria megfelelő modelljeiből.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00