- 2022. november 2., 08:00
Az alternatív fogadások iránti kereslet már régóta növekszik, egyre több az új lehetőség a fogadások világában.
Hirdetés

A szögletekre való fogadás az alternatív fogadások egyre népszerűbb formája; ebből a cikkből minden kiderül vele kapcsolatban; megtudhatja, milyen lehetőségek vannak akkor, ha nem arra szeretne fogadni, hogy a labda a hálóban köt ki, hanem arra, hányszor meg ki az alapvonalon túlra.

A szögletekhez különféle fogadási formák köthetők, mint például:
• hány szöglet lesz az egész meccsen;
• fogadás a játékidőre (félidő, teljes játékidő);
• csapatonkénti szögletrúgások száma;
• melyik csapatnak lesz a több szöglete a meccs során.

Az ilyen típusú fogadásokban rengeteg lehetőség van. Ebben a cikkben mindet megmutatjuk egy kicsit részletesebben.

A szöglet fogadás típusai

Számos lehetőség van a szögletekkel kapcsolatos fogadásra, vérmérséklettől függően pedig különböző stratégiák is elérhetők. Sok fogadó dönt például úgy, hogy élő fogadást választ a 20Bet app alkalmazás segítségével a mérkőzés során, vagy akár úgy is, hogy csak bizonyos csapatokra és a mérkőzés előtt. A lehetőségek eltérhetnek attól függően, hogy az egyes platformok hogyan alakítják ki saját rendszereiket.

Összes szöglet a mérkőzésen

A legegyszerűbb fogadási forma az összes közül. Több és kevesebb szögletre fogadni egy focimeccsen szinte olyan, mintha több és kevesebb gólra tippelnénk, a különbség annyi, hogy a szögletek száma általában jóval nagyobb, mint a meccsen elért gólok száma. Általánosságban elmondható, hogy a meccsenkénti szögletek száma 9,5 körül alakul, jellemzően ennél több vagy ennél kevesebb számra lehet téteket tenni. Azok számára, akik merészebbek, egyes weboldalak (például a Bet365) szélesebb választási lehetőséget is kínálhatnak.

Ázsiai szöglet fogadás

Az ázsiai fogadások néhány éve kerültek be a köztudatba, és egyre népszerűbbek, mert a hagyományos fogadási formákhoz képest jobb esélyeket kínálnak – egyik vagy másik csapat győzelmére fogadva, döntetlen eredmény esetén nem nyerünk ugyan, de nem is veszítünk, mert a feltett pénzt visszakapjuk.

Egy nagyon elterjedt fogadási stratégia az ázsiai szögletre való fogadás akkor, amikor a játék a végéhez közeledik, és az egyik csapat hátrányban van. Tegyük fel, hogy az egyik csapat megszerzi a vezetést a második félidő 35. percében; ebben az esetben feltételezhető, hogy a másik csapat erős nyomást gyakorol majd az egyenlítés, vagy akár az eredmény megfordítása érdekében, ez pedig jó eséllyel azt jelenti, hogy több szögletet is sikerül majd kialakítania.

Tételezzük fel, hogy az adott meccsen már 10 szöglet született összességében. Ekkor megnyílik egy új fogadási sor 11 ázsiai szöglettel; ebben az esetben, ha még legalább egy szöglet lesz a mérkőzésen, akkor a feltett pénz visszajár önnek, ha pedig kettő, akkor megnyerte a fogadást.

Összes szöglet játékidő szerint

A szögletekre való fogadás jó ötlet lehet akár úgy is, ha csak az első 45 perc történéseire fogadunk. Ahelyett, hogy a teljes játék során 8, 9, 10 szögletnél többre fogadnánk, lehetőség van arra is, hogy az első félidőben kialakított 4,5-nél több szögletre tesszük meg a tétet, ezzel egyetlen játékrészre korlátozva magunkat.

Nézzük példaként az első félidő esélyeit egy Tottenham–Arsenal mérkőzésen. Van egy kisebb szöglet sor, amire fogadhatunk; ebben az eseteben persze szükséges, hogy a a szögletek száma már az első játékrészben kialakuljon. A második félidőre vonatkozó sorok csak akkor nyílnak meg, amikor a második játékrész is elkezdődött.

Ki nyer a szögletekben?

Ahogy a meccs eredménye tekintetében győztesre vagy döntetlenre fogadhatunk, ugyanúgy lehetőség van arra is, hogy arra tegyünk tétet, hogy melyik csapat nyer a kialakított szögletek száma alapján. Ez jó lehetőségnek tűnik, hiszen statisztikák alapján lehet következtetni arra, hogyan alakulnak majd a szögletszámok: a fenti példánál maradva a Tottenham például általánosságban több szögletet szokott rúgni; ebből adódóan pedig nagyobb odds tartozik ahhoz, hogy a szögletek száma döntetlen lesz, vagy az Arsenal rúg többet belőlük.

Címkék