- 2010. július 27., 14:27
Érdekes, NVIDIA Tegra 2-re épülő táblagép várható az év végére egy német cégtől, az Interpadtól.
Hirdetés

Ez számunkra azért lehet érdekes, mert a német termékek talán valamivel hamarabb és főként könnyebben lesznek beszerezhetőek a magyar piacon, mint a kínai piacra gyártott változatok. Az Interpad táblagépe, legalábbis specifikációi alapján, ráadásul egész ígéretesnek tűnik: a Tegra 2 alapján a videók lejátszásával és a játékok alatti teljesítménnyel biztos nem lesznek problémák, miközben a fizikai méretek (253×164×13 mm) és a tömeg (660 gramm) is az elfogadható kategóriába tartoznak.

A gépen jelen állás szerint 2.1-es Android fut majd (persze ez az ünnepi szezonra ez még változhat, bár egyes infók szerint az Android 2.2 egy komolyabb, többe kerülő változatban jelenik csak meg), érintőképernyője 10”-os (HD Ready felbontással), csatlakozókból pedig HDMI, USB és fülhallgató-kimenet került rá. Belső memóriája 16 GB-os, ezt microSD kártyákkal bővíthetjük, RAM-ból pedig 1 GB-ot használhatunk. A vezeték nélküli csatlakozási lehetőségeket WLAN és Bluetooth jelenti, de a már említett drágább változatban 3G és GPS is kerülhet – kamerával együtt.

A gyártó állítása szerint 3900 mAh-ás akkujával az Interpad 8-12 órát tud működni majd egyetlen feltöltéssel. A készülék ára a hírek szerint 399 euró lehet, a drágábbik modellért pedig 500 eurót kell majd fizetni.

Címkék