- 2019. május 21., 16:00
Az NFC chipes fizetés eddig az Android rendszert használók kiváltsága volt, de most jön az Apple.
Hirdetés

Elég régóta lehet fizetni Magyarországon a telefonokban található NFC-chippel és egy hozzá kapcsolt bankkártyával, azonban ez az opció eddig csak az Android operációs rendszert használók kiváltsága volt (és az övék is csak akkor, ha Gránit Bank, Erste, MKB, K&H, OTP vagy Budapest Bank ügyfelek is voltak egyszerre).

Az Apple a digitális fizetés terén is saját úton jár, az iPhone 6 óta a telefonokban lévő NFC-t ugyanis csak az Apple Payjel együtt lehet fizetésre használni, a banki alkalmazások így kilőve. Az Apple Pay viszont elég sokáig nem volt elérhető Magyarországon – de a helyzet most végre megváltozott! Apró szépséghiba, hogy egyelőre csak az OTP Bank által kibocsátott MasterCard és Maestro kártyákat lehet a Wallethez csatolni, és így az Apple Payjel használni, de remélhetőleg hamarosan a VISA kártyák és persze más bankok is csatlakoznak majd ehhez a fizetési rendszerhez.

Az Apple Pay az iPhone 6 és nála újabb telefonokon működik akkor, ha a mobilon legalább az iOS 11.2-es verziója fut. Az Apple Pay használata természetesen ingyenes a felhasználók számára, az Apple a jutalékot a bank jutalékából csippenti le. A fizetés feltétele természetesen az is, hogy a terminál támogassa az egyérintéses fizetést, azaz a PayPass funkciót.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00