- 2014. január 27., 16:42
Az év első felében megjelenő új Apple TV egy kis szerencsével elődeinél sokkal nagyobb karriert futhat be.
Hirdetés

Nemcsak a Google, hanem az Apple is szenved attól, hogy nem tud egy olyan set-top-boxot (vagy valami hasonló funkcionalitást nyújtó kütyüt) adni a felhasználók kezébe, amely átütő sikernek bizonyulna. Az Apple TV jelenlegi verziója 2010-ben jelent meg, 2012-ben pedig átesett egy kisebbfajta frissítésen, azonban az eszköz használhatósága a kezdetektől fogva korlátozott volt, legnagyobb részben a multimédiás tartalmak, elsősorban a filmek fogyasztására korlátozva.

A 9to5 Mac információ szerint ugyanakkor Cupertinoban valami készül, és a vállalat még ebben az évben bemutathatja az Apple TV következő generációját. A „doboz” képességeivel kapcsolatban konkrétumok még nincsenek, de belső információk alapján a készülék Bluetooth adapterrel is rendelkezik majd és játékok futtatásra is képes lehet. Előbbi azt jelenti, hogy az új Apple TV-hez akár különleges beviteli eszközöket is lehet majd csatlakoztatni (például levegőben működő egeret), utóbbi pedig utalhat arra, hogy a készülék valamilyen alkalmazásbolthoz is fog tudni csatlakozni. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez teljes értékű platform lesz-e vagy csak valamiféle erősen limitált válogatásból lehet benne szemezgetni.

A lap értesülései szerint az Apple TV 2014-es verziója még az év első felében megjelenik, így ha a találgatások igazak, akkor az relatív gyorsan ki fog derülni.