- 2018. január 9., 10:00
Lássuk be, hogy erre minden esély megvolt. Most már csak az kellene, hogy az asszisztens magyarul is értsen.
Hirdetés

A Samsung termékbejelentései még pár órát váratnak magukra de egyre több információ szivárog ki a koreai gyártó háza tájáról is; egy nappal a bejelentés előtt kiderült például az is, hogy a 2018-as tévékbe és több más háztartási termékbe is beköltözik a Bixby digitális személyi asszisztens. a Bixby tavaly a Galaxy S8/S8+ készülékekkel együtt debütált, és teljesen logikus lépés, hogy a vállalat most már nemcsak a telefonokban, hanem a tévékben és más háztartási eszközökben is szeretné használni.

Ezzel nekünk csak az az egy problémánk van, hogy a Bixby nem tud magyarul, így hiába a bejelentés, ebből a hazai felhasználók nem túl sokat fognak tudni profitálni. Hogy a Bixby a hűtőkénél mire lehet jó, arra a Samsung egy videót is készített, amely (angol nyelven) alább megtekinthető.

A tévék megkapják a SmartThings technológiát is, amely segítéségével az okosotthon rendszerek vezérléséhez lehet majd őket használni, akár automatikus üzemmódban is. Szintén logikus lépés, hiszen az okoskütyük száma egyre nő, tévé pedig (szinte) minden háztartásban van, ezért nagyon sokan örülnek majd annak, hogy a kütyük irányításához nem kell még egy extra „dobozt” megvásárolni. A Samsung ezzel együtt az összes olyan mobiltelefonos alkalmazását, amelynek bármilyen köze is van az okoskütyükhöz, ki fogja vezetni, és helyettük telefonon is a SmartThings appot lehet majd a jövőben használni.