- 2018. február 21., 12:30
Minden jel szerint olyan telefonon dolgozik a vállalat, amelyre öt kamera kerül. Nem sok ez egy kicsit a jóból?
Hirdetés

A Huawei a P8-cal nagyot alkotott: a dupla kamerás rendszer annyira bejött, hogy azóta minden gyártó lemásolta az újítást. A pletykák szerint a kínai gyártó tovább is lép a megkezdett úton, és a P20 széria egyes tagjainak hátlapjára három optikát fog szerelni. Az hinnénk, hogy ezzel most pár évre megint le van tudva a feladat, azonban lehet, hogy a Nokia emeli a tétet és mindjárt öt objektívet fog szerelni a telefonjára.

A mobil állítólag a Nokia 8 Pro lesz, viszont azt gyorsan leszögeznénk, hogy a rendelkezésre álló információk alapján kamerából valójában csak kettőt kap a telefon, a trükk az lesz, hogy egy forgatható tárcsa segítségével lehet majd változtatni, hogy milyen objektív kerüljön a lencse vagy lencsék elé. Ezzel elsősorban az átfogást lehet majd változtatni, így a telefont kiválóan fel lehet készíteni a normál képek mellett nagylátószögű illetve zoom fotók készítésére is. A második érzékelőt pedig lehet színszűrő nélkül használni, hogy ezzel a rossz fényviszonyok között is javuljon a képek minősége.

Az objektívek kiváló minőségére a Zeiss neve jelent garanciát, az viszont kérdéses, hogy egy ilyen forgatható tárcsás megoldás mennyire állja majd meg a helyét a gyakorlatban. A tárcsa konkrét kialakítása több szempontból is kritikus: ha mérete túl nagy, akkor a telefon túl vastag lesz, ha kicsi, akkor pedig nehéz lesz forgatni. Emellett kérdéses még az is, hogy a mechanika képes lesz-e hatékonyan kívül tartani a port illetve egyéb szennyeződéseket.

A telefonnal kapcsolatban további információk egyelőre nem nagyon vannak, csupán annyit tudni még, hogy a HMD Global csúcskategóriás készülékben gondolkodik, ennek megfelelő hardverrel (valószínűleg Snapdragon 845-ös chippel). A megjelenés viszont még odébb van, a Nokia 8 Pro ősznél előbb biztos, hogy nem fog a boltokba kerülni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00