- 2018. február 26., 15:00
Tavaly a 3310-est, most pedig a Mátrixból is ismert, „széthúzható” billentyűzettel szerelt klasszikust gondolta újra a N
Hirdetés

Nagy kérdés, hogy a Nokia telefonokat gyártó HMD Global miért erőlteti ezt a vonalat, de tény, hogy megint elkészült egy korábbi Nokia slágertelefon felújított változata. A telefon ívelt formával, apró kijelzővel, fizikai billentyűzettel és egy, a gombokat védő, lecsúsztatható fedéllel operál, pont mint elődje, viszont természetesen formáját a modern kor követelményeihez igazították a mérnökök. Sőt, a telefon cseppálló is, igaz csak az IP52-es szabvány feltételeit teljesíti.

Az új 8110-est felszerelték a kor vívmányaival is, így kijelzője például színes (de rettentő pixeles, hiszen a 2,4 colra csak 320×240 képpont jut), és kapott WiFi és LTE adaptereket is. A kijelzőt megérinthetjük, de felesleges, mert nem érzékeli az ujjainkat, mindent a lecsúsztatható fedél alatt lévő gombokkal tudunk kezelni.


Viszont a 8810 4G nem okostelefon, hiszen a rajta futó KaiOS nem teszi lehetővé programot telepítését. Kapunk amit kapunk, később a készülék tudásán akkor sem tudunk változtatni, ha a fekünk tetejére állunk. A fontosabb extra funkciók közül a naptárat és az e-mail klienst mindenképpen érdemes kiemelni, és mindenki megnyugodhat, van Snake is. Az akku 1500 mAh-s, ami nem tűnik soknak, de tekintettel arra, hogy nincs erős rendszerchip, nincs jó grafika és nagy kijelző sem, a telefon két-három napot simán elmegy egy feltöltéssel.


A méreteken csak mosolyogni tudunk: 133,45×49,3×14,9 mm-es külsővel és 117 grammos méretével a mobil ma már pehelysúlyúnak számít. Hasonló a helyzet a 2 MP-es kamerával is, aminek egyetlen pozitív tulajdonsága az, hogy van, de nyilván a képminősége és a részletessége meg sem közelíti azt, amit az androidos telefonok akár csak a belépő szinten nyújtani tudnak.


A készülék fekete és sárga színben lesz elérhető valamikor a második negyedévben, ára 80 euró lesz, azaz ha otthon is megjelenik, akkor 25-30 ezer forint körüli árcímkére számíthatunk.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00
2020. június 5., 17:00
Hozzászólások