- 2018. március 1., 09:00
A Ring kiválóan illeszkedik az eddigi stratégiába, az Amazon lassan komplett okosotthon rendszert tud kínálni.
Hirdetés

Az Amazon megvásárolta a Ring nevű, okoscsengőket fejlesztő céget. Hogy mennyiért, azt nem lehet tudni, mert az ügy részletei nem nyilvánosak. Az Amazon egy ideje már nem is olyan burkoltan szeretné meghódítani az okosotthonok piacát: digitális személyi asszisztens szolgáltatása, az Alexa rengeteg féle okoskütyüt támogat például.

A Ring azonban nemcsak azért illeszkedik kiválóan a portfólióba, mert így a gyártónak egy új „saját márkás” terméke lesz, hanem azért is, mert az Amazon pár hete akkor is le tudja szállítani az árut, ha a megrendelő éppen nincs otthon. Ehhez szükség van egy távolról nyitható zárra, azonban a felhasználók valószínűleg jobban bíznak majd egy ilyen jellegű megoldásban akkor, ha nemcsak beengedni tudják az illetékest, hanem előtte meg is tudják lesni, hogy ki az, akit beengednek a saját lakásukba.

A Ringgel együtt az Amazon mindenesetre már több mint tíz olyan saját kütyüvel rendelkezik, amelyet az okosotthonokban lehet használni; vagyis minden adott ahhoz, hogy a vállalat egy újabb piacot hódítson meg teljesen. Rövidesen meglátjuk, sikerül-e neki!

Címkék