- 2018. október 5., 08:00
A szinte teljesen keret nélküli kialakítással rendelkező készülék október végétől Magyarországon is elérhető lesz.
Hirdetés

A Honor bemutatta a 8X európai változatát; a telefon hamarosan a boltokban is elérhető lesz. A gyártó információ alapján a hazai premierre sem kell már sokat várni, a készüléket idehaza október végétől lehet majd megvásárolni.

A telefon különös ismertetőjele a keret nélküli kialakítás: a szenzorok nothcra kerültek, klasszikus értelemben vett káva pedig csak a telefon alsó részénél található. A mérnökök ezzel a kialakítással sikeresen elérték, hogy az előlap felületének 91 százalékát foglalja el a kijelző – ennél az aránynál jelentősen jobbat jelenleg egyetlen gyártó sem tud kínálni. Ennek is köszönhető, hogy a nagy méret ellenére a készülék belefért egy 160,4×76,6×7,8 mm-es testbe – amely azonban sajnos nem víz- és porálló, mint a nagyoknál.

A telefonba nyolcmagos HiSilicon Kirin 710-es chip, 6 GB RAM és legalább 64 GB-os belső tárhely kerül, utóbbi azonban igény esetén természetesen bővíthető. A kijelző egy IPS LCD, 6,5 colos mérettel, 19,5:1-es képaránnyal és 1080×2340 pixeles felbontással. A rendszerchip természetesen NPU-t is tartalmaz, így a telefonban mesterséges intelligencia is van, amit a Huawei a kamera vezérléséhez valamint a szoftver fürgén tartásához használ fel.

A mobil dupla optikás kamerája egy 20 és egy 2 MP-es lencsetagból áll, utóbbi így érelmeszerűen főleg azért hasznos, mert a bokeh hatást pontosabban lehet szimulálni segítségével. A mobilra az Android 8.1-es verziója és az EMUI 8.2-es változata került.
Panasz valószínűleg az üzemidővel kapcsolatban sem lesz; a mobil akkuja ugyanis 3750 mAh-s, amivel az egynapos rendelkezésre állás akkor is bőven meg kell, hogy legyen, ha rendesen kihasználjuk a Honor 8X képességeit.

A telefon hazai ára egyelőre nem ismert, de az európai 250 eurós ár alapján joggal várhatjuk, hogy gyártója nem kér majd el érte többet 100 ezer forintnál.

Címkék
Hozzászólások