- 2018. október 24., 19:00
Neked is megváltozott a Facebook üzenetküldő alkalmazásának felülete? A hiba nem a te készülékedben van!
Hirdetés

Egyre több felhasználó számol be arról a neten, hogy teljesen megváltozott a Messenger kezelőfelülete; a Facebook tegnap pedig végre hivatalosan is bejelentette, hogy új verziót adott ki. Az app terjesztése – amint az mindig lenni szokott – szakaszos, ezért várhatóan több hét is eltelik majd addig, amíg mindenki megkapja a frissítést.

Az app eleinte csak szimpla csevegésre szolgált, már azonban rengeteg extra funkció került bele (fotók, videók küldésének lehetősége, videochat, sztorik, stb.) Az extrák zömét egyébként a Facebook nem maga találta ki, hanem másoktól vette kölcsön. Mára viszont eljutottunk odáig, hogy a felület átláthatatlanná vált – a frissítés elsődleges célja így az, hogy az interfész megint egyszerű és könnyen átlátható legyen.

Ennek érdekében az appot három részre osztották, amelyek között az alsó gombok segítségével lehet váltani: külön részt jutott a csevegésnek, az ismerősöknek illetve (együtt) az üzleti megoldásoknak és a játékoknak. A Facebook saját felmérése szerint a felhasználók többsége, mintegy háromnegyedük, csak az alapfunkciókat használja, így a változtatások fogadtatása valószínűleg pozitív lesz.

Címkék