- 2018. november 9., 13:00
Egy ideje nyílt titok, hogy a Samsung összehajtható mobilt fejleszt; most má azt is tudjuk, hogy milyet.
Hirdetés

Egyelőre nem készült még olyan összehajtható telefon, amely sorozatgyártásba is került, de talán a Samsung áll a legközelebb ahhoz, hogy piacra dobja saját, Infinity Flex Display kijelzővel szerelt termékét. A koreai vállalat a Samsung Fejlesztői Konferencián mutatta meg a mobilt, amely oldalra kihajtható OLED-kijelzővel rendelkezik. A mobil kijelzője táblagép méretű, 7,3 colos, ha viszont félbehatjuk a készüléket, akkor könnyedén elfér a zsebünkben is. Persze van rajta egy másik, kisebb OLED-panel is, hogy ilyenkor is teljes értékű mobilként tudjuk használni.

A legfontosabb, mindenkit érdeklő kérdés nyilván az, hogy a kütyüt a Samsung mikor kezdi el gyártani; ehhez értékelhető mennyiségű Infinity Flex Display panelre van szükség, tehát a kulcskérdés az, hogy a hajlítható kijelző mikor lesz tömeggyártásra érett. A Samsung szerint ez most már tényleg csak hónapok kérdése – ami azt jelenti, hogy a telefon a CES-en szinte biztosan nem mutatkozik be, arra viszont van esély, hogy a Galaxy S10 szériával együtt, a Mobile World Congressen megmutatja a vállalat. A nagy kijelzőt persze tartalommal is meg kell majd tölteni, így a vállalat a Google-lel közösen dolgozik azon, hogy az Android ügyesen tudja kezelni a 7,3 colos, négyzet alakú panelt.

Természetesen nem a Samsung az egyetlen gyártó, amely ilyen koncepciótermékkel kísérletezik; rajta kívül a Huawei, a Lenovo, a Xiaomi és az LG is dolgozik összehajtható telefonon, a verseny így tehát az elsőségért elég nagynak ígérkezik.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00