- 2018. november 21., 12:00
Elemzők szerint nem fogynak túl jól az idei modellek, bár a karácsonyi szezon még csak most jön.
Hirdetés

Az Apple sosem közölt friss adatokat arról, hogy mennyi telefont értékesít, a jövőben pedig azt sem fogjuk megtudni, hogy negyedévenként hány készülék fogyott – így is akadnak azonban olyan információk, amelyek alapján lehet következtetni arra, hogy a szeptemberben bejelentett iPhone Xs, Xs plus és Xr modellek hogyan teljesítenek: minden jel abba az irányba mutat, hogy nem túl jól.

Az Apple mellett az elemzők is arra számítottak, hogy a telefonok jól mennek majd – azonban az Apple a legtöbb beszállító felé csökkentette vagy törölte a korábban leadott rendeléseket. Belső források szerint a legyártott készülékek száma is csökkent, mindhárom típus esetében. A Wall Street Journal információ szerint leginkább az iPhone Xr teljesít alul; mindenki azt várta, hogy majd ebből a modellből fogy a legtöbb, de az előzetesen a negyedévre becsült, 70 milliós darabszámnak jó esetben is csak a 65-70 százalékát fogja tudni teljesíteni a vállalat. Az iPhone Xs-ből és Xs plusból sem fogy elég – ami persze nem meglepő, ha a telefonok irreálisan magas vételi árára gondolunk.

Amennyiben a kereslet később sem nő az újdonságok iránt, úgy az Apple-nek komolyan el kell gondolkodnia azon, hogy vajon nem lenne-e jobb stratégia kicsit csökkenteni az árakat és/vagy valódi fejlesztéseket pakolni a mobilokba. (Oké, ezt mi sem gondoltuk komolyan.)

Hozzászólások