- 2019. január 7., 01:00
Ha CES, akkor már megszokhattuk, hogy az LG mindig az elsők között kezdi az információk kiszivárogtatását.
Hirdetés

Még el sem kezdődött a Las Vegas-i CES, a nagyobb gyártók háza tájáról azonban máris bőven szivárognak az információk. Az persze valószínűtlen, hogy az LG tévék esetében például a teljes termékvonal idő előtt kiszivárogna, azonban a dél-koreai gyártó így is bőven ellátja munícióval a tech világa iránt érdeklődő közönséget.

Most például az derült ki, hogy a vállalat két 88 colos, 8K felbontású tévét is piacra fog dobni, az egyik készülék a Z9-es széria, a másik pedig az SM99-es széria részeként érkezik majd. Az LG Display már tavaly bemutatta a 8K-s OLED-paneljét, amelyet a jelek szerint sorozatgyártásba küld – ez a panel kerül a Z9-es tévébe, míg az SM99-es készülék NanoCell LCD-panelt kap.

Fontos információ még, hogy az LG minden, a 2019-es évben megjelenő OLED-tévéjét HDMI 2.1-es csatlakozóval szereli fel, illetve néhány LCD-tévére is ez a bemenet kerül – ami azt jelenti, hogy a készülékek akár 120 Hz-es videókat is tudnak majd fogadni. Nem mintha tele lenne a padlás ilyen képsebességű videókkal, azonban ez a magas képfrissítés mégis fontos lehet, ha valaki a 8K-s tévéjét nemcsak filmnézésre, hanem játékra is szeretné használni; ezt a használati módot pedig az is támogatja, hogy az elektronika a képfrissítési frekvenciát dinamikusan is képes változtatni.

A készülékek természetesen a mesterséges intelligencia megoldásokat is támogatják majd, távirányítójuk pedig az Amazon digitális személyi asszisztenséhez külön gombot kap.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. május 5., 12:00
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00