- 2019. január 7., 03:00
A Space monitor kétféle képátlóval és felbontással érkezik, érdekessége pedig az, hogy a falra lehet „tapasztani”.
Hirdetés

Mi tagadás, a monitorok is eljutottak arra a szintre, amikor a képminőségben már nehéz újat mutatni, ezért a gyártók egyre érdekesebb extrákat találnak ki annak érdekében, hogy termékeik kitűnjenek a sorból. Az ilyen helyzetek sokszor értelmetlen megoldásokat is szülnek, a Samsung Space Monitorja viszont pont, hogy nem ebbe a kategóriába tartozik: állványa nagyon ötletes.

A tartó szokásostól eltérő kialakítása lehetővé teszi ugyanis azt, hogy a monitort teljesen a falhoz támasszuk, amikor épp nincs rá (nagy) szükség; ilyenkor az asztal teljes felületét más jellegű munkára lehet használni. Persze ehhez az is elengedhetetlenül szükséges, hogy maga a kijelző is vékony, és hátul teljesen lapos legyen. Normál helyzetben a talp megtartja a monitort úgy, mint egy teljesen átlagos állvány – vagy akár még azt is lehetővé teszi, hogy „lehozzuk” vele a panelt az asztal síkjáig. Az már csak hab a tortán, hogy a talp kialakítása lehetővé teszi a kábelek elrejtését is.


A kijelző kétféle méretben érkezik, a 27 colos változat 2560×1440 pixeles, a 32 colos verzió pedig 4K-s, azaz 3840×2160 pixeles felbontást nyújt. Mindkét méretben VA-panelt kapunk, 250 nites fényerővel, 2500:1-es kontrasztaránnyal és legfeljebb 60 Hz-es képfrissítéssel, az eszközök csatlakoztatására pedig HDMI és miniDP bemenetek szolgálnak. A Space Monitor forgalmazása hamarosan indul, a kijelző néhány országban már előrendelhető.

Címkék