- 2019. január 9., 09:00
Sok értelmét még mindig nem látjuk a koncepciónak, de így sem rossz ötlet annak, aki nem tudja hova tenni a pénzét.
Hirdetés

Tavaly már láttuk az LG Display felcsavarható OLED-tévé prototípusát, idén pedig kiderült, hogy a fejlesztéseknek hála a panel már nemcsak prototípus, hanem kereskedelmi forgalomban is elérhető – lesz. Nem azonnal, de még ebben az évben: a tervek szerint az LG az év második felében fogja piacra dobni az OLED TV R-t. A tavalyi prototípushoz képest maga a panel és a mozgatást végző elektronika nem sokat változott, a dizájn viszont nyilván frissült, egy szimpla, fehér színű dobozzal nem lehetett volna eladni a tévét. Az OLED TV R gyönyörű, sötétbarna alumínium tartóval érkezik, használatunk kívül ide bújik vissza csiga módjára – nagyjából 15 másodperc alatt. Az LG szerint a mechanika legalább 50 ezer ciklust bír ki.


Az LG elsősorban azokat a vásárlókat célozza meg a termékkel, akik már-már túlzottan is dizájnos otthont szeretnének maguknak, amelynek a stílusába nem fér bele, hogy egy tévé folyamatosan ott figyeljen a fal közelében. A tévé 65 colos panelje különleges, az elektronika viszont nem az – persze mindent tud, amit kell neki, de nem különbözik attól, mint ami a „normál” 4K-s OLED-ekben is van. A tévé ebből adódóan 120 Hz-es képfrissítésre képes, kezeli a HDR-t, az okos funkciókat pedig a webOS rendszer működteti. És támogatja az AirPlay 2 valamint az Apple HomeKit funkciókat is!

A tévé üzemmód mellett van egy információs mód is, amikor csak egy vékony csík látszik a panelből – ez elsősorban akkor használatos, ha csak zenét hallgatunk. Vagy persze lehet a tévéből digitális képkeret is, ha gondoskodni szeretnénk arról, hogy a méregdrága tévé a lehető leggyorsabban beégést produkáljon.

A gigantikus tartót viszont az LG kihasználja máshogy is: ha már van egy nagyméretű doboz, akkor abba hangszóró is kerül, mégpedig egy Dolgy Atmos minősítéssel is rendelkező, 100 wattos egység. Ez nagyjából azt a szintet hozza, mint egy sound bar, ami azért elég sok mindenre elég. Folytatás és további részletek valószínűleg az IFA-n?

Címkék