- 2019. január 30., 15:00
A koreai gyártó állítólag megvette azt a céget, amely az Oppo 5×-ös és 10×-es zoomját tervezte.
Hirdetés

A telefongyártók jelenleg két vagy három objektívvel helyettesítik az optikai nagyítás lehetőségét a telefonokban, a Mobile World Congressen azonban az Oppo egy olyan technológia bemutatására készül, amely 10×-es zoomot tesz lehetővé. A technológiát a kínai gyártó az izraeli Corephotonics segítségével fejlesztette; ez a vállalat pedig a Samsung érdeklődését is felkeltette.

Oly annyira, hogy a dél-koreai gyártó állítólag meg is vásárolta a céget – hivatalos bejelentés ugyanakkor nem volt még a tranzakcióról. A Globes szerint viszont az üzletet valóban nyélbe ütötték, a Samsung pedig 155 millió dollárt fizetett a vállalatért. A Corephotonics nagyjából 150 olyan szabadalommal rendelkezik, amely a mobilos kamerák zoomjának működéséhez kapcsolódik.

Egyelőre nem tudni, hogy a Samsungnak milyen tervei vannak: elképzelhető, hogy a cég által kifejlesztett megoldásokat exkluzív módon fogja majd használni, de az is lehet, hogy a zoom objektívet értékesíti majd mások számára is. Az kérdéses, hogy az ügylet miként érinti az Oppót, de feltételezhető, hogy az Oppo és a Corephotonics írásbeli megállapodást kötöttek, így valószínű, hogy – ha más nem is – az Oppo mindenképpen fog kapni az objektívekből.

Címkék
Hozzászólások