- 2019. február 26., 17:00
Egy utált fejlesztést vesz át a Google, a kérdés az, hogy meg tudja-e oldani jobban, mint a Samsung.
Hirdetés

A Google évről évre azon munkálkodik, hogy az Android operációs rendszert minél élhetőbbé, használatát minél kényelmesebbé tegye. A vállalat elárulta néhány tervét az idei évre, és hát az újdonságok között van egy, aminek nem tudunk feltétlenül örülni. A keresőóriás ugyanis azt vette a fejébe, hogy a telefonokra kell még egy gomb, amivel a Google Assistant funkciót közvetlenül is el lehet érni. Ez viszont redundáns funkció, mert az Assistant most is elérhető, ha nyomva tartjuk a Home gombot.

Tekintve, hogy a Samsung is használ extra gombot a telefonjain a Bixbyhez, és a „nép” finoman szólva sem örül neki, igazából nem értjük, hogy a Google miért gondolta, hogy jó ötlet megpróbálkozni ezzel az újítással. A cél mindenesetre az, hogy az év végére 100 millió olyan telefon legyen a piacon, amelyen van dedikált Google Assistant gomb is. A Google az LG-vel, a Xiaomival és a HDM Globallal is megállapodott arról, hogy egyes telefonokon lesz extra gomb, valamint később a TLC (Alcatel) és a Vivo is kiad majd ilyen telefonokat. Ez az öt gyártó azonban még nem feltétlenül elég ahhoz, hogy a kvóta teljesíthető legyen.
A nagy kérdés az, hogy a Google milyen előnyt remél a dedikált gombtól; az egyetlen magyarázat az, hogy a hardveres billentyű a telefon feloldása nélkül is elindíthatja az Asszisztenst. Ha viszont kikapcsolhatatlan és átprogramozhatatlan is lesz, akkor borítékolható, hogy a felhasználók körében kisebb lázadás tör majd ki.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00