- 2019. április 12., 12:00
A tajvani gyártó ezúttal is New Yorkban tartotta éves rendezvényét, rengeteg új termékkel.
Hirdetés

Az újdonságok közül először nézzük meg a Gamer vonalat: a Predator széria két új taggal bővült, a 300-as és 700-as széria érkezett meg, amelyeket Intel Core i7/i9 CPU-val és NVIDIA GeForce GPU-val lehet majd megrendelni, hogy a legújabb játékok is zökkenőmentesen fussanak majd rajtuk.

A két újdonság közül nem túl meglepő módon a Helios 300 az olcsóbb, ebbe a gépbe Intel Core i7 processzor és akár NVIDIA GeForce RTX 2070-es GPU kerülhet. Ezen alkatrészek láttán persze egyértelmű, hogy az olcsó csak relatív; a minden mai játék futtatásához elegendő hardvernek természetesen lesz azért ára, bár még nem tudjuk, hogy mennyi. Főleg, hogy a kijelző 144 Hz-es képfrissítésre is képes, a billetnyűzet pedig RGB-s háttérvilágítást kapott.

Az abszolút csúcsot a Helios 700 jelenti, Core i9 CPU-val és RTX 2080-as GPU-val, valamint azzal, hogy a masinát akár 64 GB RAM-mal is meg lehet majd venni. A gép érdekessége viszont nem is a nyers erőt, hanem a billentyűzet, amely előre csúsztatható. Mégpedig azért, mert a hűtési rendszert részben a klaviatúra alatt helyezték el. A nagyobb felületnek hála a hűtés sokkal hatékonyabb, így nincs szükség arra, hogy a CPU órajelét a játékok futtatása során csökkentse a rendszer. Ez legalábbis az ígéret, amit remélhetőleg a gyakorlat is igazolni fog majd.

A forgalmazás pontos részleteivel az Acer később fog szolgálni.

Címkék