- 2019. június 27., 10:00
Azonban a kínai gyártó azt is elmondta, hogy a technológia sok kihívással küszködik még.
Hirdetés

Az okostelefonos piacon mindig van egy jól meghatározható trend; jelenleg a gyártók leginkább azzal vannak elfoglalva, hogyan tudnák a teljes előlapot kijelzővel borítani. Nem is járnak már messze a sikertől, a gombokat, a beszédhangszórót és a szenzorokat tökéletesen el lehet tüntetni, gond egyedül az előlapi kamerával van. Most viszont úgy tűnik, hogy már azzal sem sokáig: az Oppo tegnap ugyanis már nemcsak videón, hanem élesben is bemutatta a világ első, kijelző alá rejthető szelfikameráját.

A vállalat szeretné minél előbb telefonba is beépíteni a szenzort, de a bemutatón elhangzott az is, hogy a technológia egyelőre gyerekcipőben jár; és nem nyújtja azt a minőséget, mint amit a jelenleg elérhető csúcsmodellek.

Ennek oka elsősorban az, hogy a kijelzőn áthaladó fény jóval kevesebb mennyiségű, ráadásul a pixelstruktúra miatt a fény sok helyen tükröződhet, ami a fotókon csillogást és/vagy a színek elcsúszását eredményezheti. Az Oppo mérnökei most azzal vannak elfoglalva, hogy ezeket a hibákat szoftveres módon kompenzálják – vélhetően a gyártó ezt követően fogja csak piaci termékben használni a forradalminak ígérkező megoldást. A többi gyártó (például Xiaomi, Samsung) egyelőre kivárnak, számukra ráadásul nagyon kényelmesnek ígérkezik, hogy más teszteli helyettük, hogyan reagálnak a fogyasztók erre az újdonságra.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00