- 2019. július 12., 11:00
A dél-koreai gyártó állítólag olyan mobilon dolgozik, amelynek egyáltalán nincs kávája.
Hirdetés

A Samsung egy ideje már nem az S szériában mutatja be az összes új fejlesztését, az A sorozat vette át az állatorvosi ló szerepét. Többek között a kameralyuk is ebben a szériában debütált, és nagyon úgy fest, hogy most egy másik – sokkal fontosabb újdonság – premierje is az A termékvonalhoz kötődik majd. A vállalat állítólag egy olyan telefonon dolgozik, amelynek egyáltalán nem lesz kávája, sem gombjai. Mindkét koncepció érdekesnek tűnik, de nem feltétlenül jónak. A teljesen kávamentes kialakítás látványos, de van vele egy baj: alig lehet úgy megfogni a telefont, hogy ne érintsük meg véletlenül a képernyőt, ez pedig a navigációt legalábbis eléggé trükkössé teszi.

Ennél is furcsább azonban, hogy a Samsung teljesen eltüntetné a gombokat. A kezelők helyét állítólag egy, a HTC telefonjainál már alkalmazott megoldás venné át, a telefon az oldalai szorítására reagálna. Ezzel csak az a gond, hogy az egykezes használat kuka, és ez valószínűleg sokaknak nem fog tetszeni. A gomb nélküli telefon koncepciója ráadásul többször megbukott már: nem jött be a HTC-nek a érintőgombos megoldása, és nem kellett senkinek a Xiaomi mindenmentes telefonja sem.

A pletykák szerint a Samsung mobilja ettől még készül, és akár már jövőre bemutatkozhat. A telefon az A sorozatban érkezik majd, és ha minden igaz, akkor az A100 nevet kapja.

Címkék
Hozzászólások