- 2019. augusztus 1., 08:00
Eddig mondjuk mindenkinek beletört a bicskája ebbe a technológiába, de hátha a Google tud újat mutatni.
Hirdetés

Megszokhattuk már, hogy a Google mindig valamilyen okossággal is felturbózza az új Pixel mobilokat; az utóbbi két verzióban a kamera volt az, amely talán a legjobban sikerült a telefonokban. A következő változat a Pixel 4 lesz, és már szállingóznak a pletykák a készülékkel kapcsolatban – de az információk között van olyan is, amit már hivatalosan is lehet tudni. A Google a napokban felfedte ugyanis, hogy gesztusérzékelésen dolgozik. A Project Soli néven futó technológiát a mérnökök négy éve csiszolgatják, de csak mostanra került olyan állapotba, hogy a Google telefonban is merje használni.

A technológia segítségével a mobil egyes funkcióit érintés nélkül is lehet majd irányítani; így például zenék között vagy fotók között lehet lépkedni vele, de működni fog a hívások kezelése is. A Google megoldása több hardverkomponenst használ: projektort, radart, normál és infra kamerát is alkalmaz, hogy a kéz mozgását a lehető legpontosabban ismerje fel a rendszer.

Az ötlet természetesen nem új, más gyártók is próbálkoztak már vele: legutóbb, a Mobile World Congressen az LG volt az, aki hasonló gesztusvezérlést mutatott be, rögtönzött teszünk alapján a G8 ThinkQ ezen része azonban eléggé bizonytalanul működött.

Érdekesség, hogy a rendszer elemeit a Google nemcsak a gesztusvezérléshez fogja használni, hanem egy biztonságos, az Apple FaceID-hez hasonló arcfelismerési rendszerhez is.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00