- 2019. szeptember 5., 20:00
Egyelőre még a Galaxy Fold sem jelent meg, de a Samsung máris a következő lépcsőfokon gondolkodik.
Hirdetés

A Samsung Galaxy Fold februárban mutatkozott be, azonban a piaci premier egyelőre várat magára, mert kisebb-nagyobb problémák adódtak a készülékkel. A start elvileg még ebben a hónapban várható, de biztosat csak akkor lehet majd mondani, ha a Samsung tényleg piacra dobja a készüléket. A színfalak mögött ugyanakkor a fejlesztések tovább folynak, ebből pedig jól látszik, hogy a Samsung a nehézségek ellenére nemhogy nem mondott le az összehajtható mobilok koncepciójáról, hanem tovább is fejlesztené azt. A koreai vállalat beadott egy olyan szabadalmat, amely egy „Z” alakban összehajtható készüléket ír le; a mobil kihajtva egy hatalmas táblagép lenne, összecsukott állapotában pedig egy szimpla kijelzős okostelefon. A szabadalmi kérelem a koreai hatóságokhoz érkezett be, még 2018 végén; a Samsung pedig annyira nem verte nagy dobra, hogy csak most fedezte fel teljesen véletlenül a LetsGoDigital.

A megoldás legnagyobb előnye az, hogy az eddig bemutatott összehajtható kijelzős telefonokhoz képest szélesebb képarányú lenne a megjelenítő tablet módban, ami nagyobb munkafelületet eredményez (akár egy notebookéval egyenértékűt) – vagy filmekhez sokkal ideálisabb képarányt.

A Samsungnak viszont van teendője bőven, ha ezt a koncepciót a gyakorlatban is szeretné látni, mivel az eddig alkalmazott mechanikával a három „réteg” annyira vastaggá tenne egy ilyen telefont, hogy az teljességgel eladhatatlan lenne. És akkor a tömegről még nem is beszéltünk. Vagyis a koncepció valószínűleg még évekig nem formálódik piaci termékké – de természetesen mindig érdekes látni, hogy egyes vállalatok hogyan képzelik el a jövőt.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00