- 2019. október 17., 10:00
A Samsung egy kicsit magasabb, 20:9-es képarányú kijelzőt építhet a Samsung Galaxy S11-be.
Hirdetés

Kiszivárgott egy képernyőmentés, amely alapján valószínűsíthető, hogy a Samsung jövőre 20:9-es képarányra vált az S szériánál (is). A dél-koreai gyártó szinte biztosan a vége felé jár a jövő év elején megjelenő mobilok fejlesztésével, így a tesztképernyő könnyen lehet valós. A rajta lévő információk alapján az biztos, hogy Samsung telefonról van szó, a modellszámozás alapján pedig az S széria tagjáról; a képen az érdekesség az, hogy a kijelző (a teszt során) 384×854 pixeles felbontásra volt állítva, ami 20:9-es képarányt jelent.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mégis milyen előnye lehet egy, még a mostaninál is magasabb kijelzőnek. Nos, a válasz röviden az, hogy semmi. Másrészről viszont a Samsung a telefonok vastagságát valószínűleg már nem szeretné tovább növelni, a káva pedig nem igazán csökkenthető. A kijelző növelésére viszont szükség van, mert csak így lehet az elődhöz képest minden tekintetben jobb telefont készíteni. Tehát 19:9-es helyett kapunk majd 20:9-es rátát, a kijelző mérete pedig 6,4 helyett 6,6-6,7 col körüli lesz. Hurrá. Pixelben egyébként 160 extra sort jelent a váltás, 3040 helyett 3200 sorról van szó

Tegyük azért hozzá, hogy a 20:9-es képarány nem lesz ismeretlen a Samsung számára, hiszen az A szériában vannak már készülékek ilyen arányú OLED-panellel.

Címkék
Hozzászólások