- 2019. október 22., 09:00
Kutatók egy olyan tokot fejlesztettek ki, amelynek segítségével a telefon mindenféle érintést képes érzékelni.
Hirdetés

A Telecom Paris kutatócsoportja állt elő a koncepcióval, amely egy olyan mesterséges „bőrből” készült tokot tartalmaz, amely képes az érintés érzékelésére – de nem úgy, mint egy klasszikus érintőképernyő. Ennél sokkal többről van szó, a prototípus az érintést, a simogatás, a csiklandozást, a csipkedést is felismeri. A tokot okostelefonra kell felhelyezni.

A koncepció használhatóságára vonatkozóan számos ötletet lehetne sorolni; az ötletgazda viszont leginkább arra gondolt, hogy a szintetikus bőr segítségével a virtuális avatárokat lehet majd cirógatni, simogatni, stb. Merthogy egy valódi beszélgetés során az emberek gyakran érintésekkel is kommunikálnak az érzelmeiket kifejezendő; ez a fajta kontaktus azonban kiesik, ha a kapcsolattartásra a felek valamilyen kütyüt használnak.

A fejlesztők három hónapig építették a prototípust, amely a „hardver” és a szoftver kifejlesztésének idejét egyaránt tartalmazza. A telefonra helyezhető tok mellett készült okosórával illetve notebook tapipadjával használható változat is, de a fókuszban egyelőre a telefonos verzió áll.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00