- 2019. október 28., 10:00
Az Android 8-cal megjelent koncepciótól a Google gyorsabb rendszerfrissítést remélt, és meg is kapta.
Hirdetés

A Google az Android 8-cal vezette be a gyorsabb rendszerfrissítést lehetővé tevő moduláris felépítést, amelynek lényege az, hogy szétválasztja az alaprendszert és a gyártók saját extra funkcióit a könnyebb frissítést elősegítendő. A vállalat egy blogbejegyzésben számolt be a tapasztalatokról, amelyek kedvezőek: az Android 8-as és 9-es verziója közötti váltás lényegesen gyorsabb ütemben zajlik, mint a korábbi rendszerfrissítések.

Igaz, teljes sikerről azért nem lehet beszélni, mert a gyorsabb frissítés is csak azt jelent, hogy az Android 9 piaci részesedése az Android 10 megjelenésének időpontjában 22,9 százalék volt. Ezzel viszont legalább azt sikerült elérni, hogy az Android 9 a legszélesebb körben használt változat lett egy év leforgása alatt. Csak összehasonlításképpen, az Android 8 részesedése az Android 9 megjelenésekor mindössze 8,9 százalék volt. A Google kimutatása szerint a Project Treble további hozadéka, hogy a gyártók átlagosan három hónappal rövidebb idő alatt készülnek el a rendszerfrissítéseikkel.

A Google azt reméli, hogy a jövőben még tovább javul az arány; a vállalat szerint az Android 10-et már terítő Nokia mellett még ebben az évben fog kiadni Android 10-es szoftver egyes telefonjaihoz a Samsung, a Sony, az LG, az ASUS, a Motorola, az Oppo a Vivo és még néhány kisebb gyártó is. A Huawei neve egyelőre nincs a listán, valószínűleg azért, mert egyelőre nincsenek meg azok az engedélyek, amelyek birtokában a kínai gyártó a Google szolgáltatásait használhatná.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00