- 2020. március 11., 13:43
Most egy februárban kiadott csomaggal van a gond; a csomag rendszerleállást, a gép lassulását és indítási hibákat okoz.
Hirdetés

A Windows rendszeresen kap biztonsági frissítéseket és hibajavításokat, amelyek célja elvileg az, hogy a felfedezett problémákat orvosolja. A Microsoft azonban nagyjából egy éve bekerült egy spirálba, és azóta – kis túlzással persze – nem volt olyan hónap, amikor ne érkezett volna egy vagy több olyan patch, amellyel ne lett volna valamilyen kisebb-nagyobb probléma.

Önmagában az, hogy egy javítás nem sikerül tökéletesen, és esetleg vissza kell hívni, az még nem olyan szokatlan dolog – a legjobbakkal is megesik, mondhatnánk. Azonban a Microsoft most már tényleg sorozatban gyártja a problémás frissítéseket, és ez kezd elég ciki lenni. A Microsoftnak komolyan át kell gondolnia a minőségellenőrzési folyamatokat, mert az jelenlegi formájában nem tudja ellátni a feladatát.

Ezúttal a KB4535996 jelzésű patchcsel van gond, amely február végén jelent meg – mostanra elég sokan telepítették, és rengeteg visszajelzés érkezett a redmondi vállalathoz vele kapcsolatban. A felhasználók arra panaszkodnak, hogy a frissítés telepítését követően a Windows elszáll vagy el sem indul, esetleg lassan működik. Másoknak pedig a hanggal van gondja. A hiba nem minden felhasználót érint – az viszont egyelőre nem tiszta, hogy mitől függ, hogy a frissítés okoz-e problémát vagy sem.

A Microsoft egyetlen szerencséje az, hogy a frissítés nem kötelező, hanem csak opcionális – ezért nem települ fel automatikusan. A vállalat hivatalos csatornán még nem reagált, de nem lennénk meglepődve, ha ezt a frissítést is visszahívná a vállalat. Ez rövid időn belül a harmadik ilyen eset lenne – az őszi frissítést követően idén volt már egy olyan patch, amelynek terjesztését egy időre probléma miatt szintén fel kellett függeszteni.

Címkék