- 2020. június 29., 08:00
Nem kizárt, hogy a lépés ellenérzést vált majd ki a felhasználókból. Okkal.
Hirdetés

A Microsoft a május elejére ígért, de kicsit késve érkezett 2004-es frissítéssel egy sor újítást hozott, azonban a pozitív változások mellett egy elég rossz dolog is bekerült az új verzióba: a frissítéseket a csomag telepítését követően már nem lehet 365 napig halasztani, a késleltetésre legfeljebb 35 nap áll rendelkezésre. Az igazság az, hogy a Home verzió esetében a határ eddig is 35 nap volt, de a 2004-es változat telepítését követően már a Pro változatnál sem lehet egy évig várni egy-egy patch telepítésével.

Alapvetően nem lenne gond azzal, hogy a Microsoft erőlteti a frissítést, hiszen nem csak a vállalat érdeke, hogy az egyes biztonsági hibák foltozásra kerüljenek. A probléma a dologgal az, hogy a Microsoft az elmúlt egy év során sorozatosan olyan javításokat ad ki, amelyekkel probléma van – így a felhasználók nemcsak lustaságból várnak mostanság a telepítéssel, hanem azért is, mert szeretnék kivárni, hogy a patchekkel minden rendben van-e.

Hát mostantól erre sokkal kisebb lesz a mozgástér – az egyetlen dolog, amiben reménykedni lehet, az az, hogy a döntéssel párhuzamosan a Microsoft sokkal szigorúbb minőségellenőrzési folyamatot vezet be a javítások kiadásakor.

Címkék