- 2023. március 7., 18:00
A Meta már teszteli, hogyan fogadnák a felhasználók, ha az üzenetküldő visszakerülne az „anyaprogramba”.
Hirdetés

A Facebook kilenc éve döntött úgy, hogy különválasztja a Facebooktól az üzenetküldő alkalmazást. A kezdeti felháborodást követően a felhasználók beletörődtek abba, hogy külön app kell az üzenetek kezeléséhez, idővel sokaknak meg is tetszett, hogy egy könnyű és gyors alkalmazás elég az üzenetekhez, nem kell mindig a Facebookot megnyitni. Csakhogy a világ szépen átalakult, a Facebooknak pedig rengeteg versenytársa lett. Az egyik a Tik Tok, amely egyre nagyobb mértékben csábítja át magához a felhasználókat.

A Facebook elsősorban azt szeretné elérni a Messenger újboli integrálásával, hogy a tartalmak megosztása könnyebbé váljon, ezáltal pedig az emberek az újonnan felfedezett tartalmakra könnyebben és gyorsabban reagálhassanak. Tény, hogy a Tik Tok ügyesebben vonzza a fiatalabb réteget, részben ennek is köszönhető, hogy a Facebook számára a tavalyi év elég gyászosan alakult. Nemcsak stagnált a felhasználói adatbázis, hanem emellett a vállalatnak még azzal is szembe kell néznie, hogy az átlagéletkor nő.

A Facebook egyébként az átalakulást már tavaly év elején elkezdte, amikor sokadjára módosította a hírfolyamban megjelenő elemeket válogató algoritmust. Ennek deklarált célja az volt, hogy a közösségi szolgáltató segítségével a felhasználók ne csak az ismerősökkel tartsák a kapcsolatot, hanem új tartalmakat is felfedezzenek. A módosításoknak hála tavaly év végére sikerült elérni, hogy napi szinten 2 milliárd aktív felhasználója volt a Facebooknak.

A Facebook alkalmazás fejlesztését 2021 óta vezető Tom Alison úgy fogalmazott, hogy a Facebook eddigi 20 éve arról szólt, hogyan lehet az ismerősökkel minél szorosabban tartani online (is) a kapcsolatot, a következő 20 év viszont a felfedezésről szól majd, azaz arról, hogyan jöhet létre kapcsolt olyan emberekkel, akikkel szeretnénk ismeretséget kötni – sőt a Facebook a jövőben azt is megmondja majd, hogy kik azok az emberek, akikkel érdemes lenne kapcsolatba kerülni.

Címkék