- 2018. január 8., 19:00
Úgy tűnik, hogy túl sok új telefon nem lesz a CES-en, a Sony viszont bejelentett három új modellt is.
Hirdetés

A Sony várhatóan a Mobile World Congressen vagy később fogja bemutatni az idei évre készített csúcstelefonját (vagy telefonjait), a középkategóriát viszont már most frissítette a japán vállalat, mégpedig három új készülékkel. Habár korábban volt róla szó, hogy a Sony telefonok dizájnja felett eljárt az idő, és jön a frissítés, a mostani telefonokat ez még nem érinti: mindegyik típus a Sonytól megszokott dizájnjegyeket hordozza magán.

Először is nézzük a Sony Xperia XA2-t, amely 5,2 colos Full HD kijelzőt, Snapdragon 630-as chipet, 3 GB RAM-ot és 32 GB-os ROM-ot kapott. Legjobb tulajdonsága az, hogy hátsó kamerája 23 MP-es, amivel a középkategóriában igen erős versenyzőnek számít. Főleg, hogy 4K-s felvételi opció és 120 fps-es lassított felvétel készítési lehetőség is van. A Sony még arra is felkészítette a kamerát, hogy sötétben jó képeket csináljon: papíron legalábbis nagyon jól hangzik a 12800-as ISO, csak az a gond, hogy mindannyian tudjuk, hogy ez mekkora zajszintet is jelent a gyakorlatban. Elöl 8 MP-es kamera figyel, amely nagylátószögű objektívet kapott, hogy minél jobb szelfiket készíthessük. A telefonban van ujjlenyomat-olvasó is, amely – kissé meglepő módon – szintén a hátlapon található.

Az Xperia XA2 Ultra szinte minden elemében többet nyújt: 6 colos kijelzője van, 4 GB RAM és opcionálisan 64 GB-os ROM kerül bele. Elöl a 8 MP-es kamera mellett egy 16 MP-es érzékelőt is találunk, amely ugyan nem nagylátószögű objektív mögött csücsül, de cserébe optikai stabilizátorral is rendelkezik. Csakúgy mint az Xperia XA2-n, rajta is Android 8.0 fut.

A trió leggyengébb tagja az Xperia L2 lesz, amely egy egyelőre meg nem nevezett (de vélhetően MediaTek) rendszerchipet, 3 GB RAM-ot és 32 GB-os belső tárhelyet kap. Kijelzője 5,5 colos lesz ugyan, de csak 720p-s felbontással, és a hátsó kamera is gyengébb lesz a maga 13 MP-es érzékelőjével. A Sony erre a mobilra csak az Android 7.1.1-es verzióját készítette el egyelőre, de ígéret van arra vonatkozóan, hogy a megjelenést követő hónapokban lesz majd frissítés erre a típusra is.

A telefonok megjelenésre még januárban várható, árakat viszont a Sony egyelőre nem közölt.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00