- 2018. január 9., 10:30
Újabb szereplővel bővül a monitorgyártók piaca: hamarosan NVIDIA monitorokat is lehet vásárolni.
Hirdetés

Az NVIDIA megelégelte, hogy a tévégyártók nem fordítanak elég figyelmet a játékosok igényeire, ezért a saját kezébe vette a dolgokat, és kitalálta a BFGD koncepciót – BFGD, azaz Big Format Gaming Display, vagyis nagyformátumú játék kijelzők. Természetesen az NVIDIA nem csapott fel hardvergyártónak, inkább összeállt pár céggel, hogy elkészítsék a kijelzőt (vagy inkább kijelzőket, bár egyelőre csak egyetlen modellről tudunk). Az NVIDIA partnerei az ASUS, az Acer és a HP.

Az első BFGD kijelző egy 65 colos, 4K felbontású monstrum, amelynek fontosabb tulajdonságai közé tartozik a 120 Hz-es képfrissítés, a DCI-P3 színtér teljes elérése, a HDR anyagok támogatása és az NVIDIA-féle G-Sync támogatása is. A kijelző támogatja továbbá az NVIDIA SHIELD-et is, vagyis a platformot külön set-top-box nélkül is lehet használni a megjelenítővel.

Ár egyelőre nincsen, a megjelenési időpont is csak annyira biztos, hogy a kijelző(k) megjelenése az év közepén lesz esedékes; ez alapján az sem kizárt, hogy a premiert az NVIDIA a Computex környékére fogja időzíteni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. március 13., 07:00
2020. február 10., 13:00